Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgSystemRegacymailing has a deprecated constructor in /home/mghsfgh/domains/fgh-co.ir/public_html/plugins/system/regacymailing/regacymailing.php on line 12
جوش پلاستیک

چکیده  
üشما در این مقاله، با بخشی از فضای شگفت‌انگیز عصر خود (عصر پلاستیک) آشنا می‌شوید. فضایی که با پایان جنگ جهانی دوم و در جریان ساخت بدنه کشتی‌ها، بمب‌ها و تجهیزات دیگر بحث روز شد، اما اکنون تحت عنوان پلیمرها زندگی زیبا و متنوع‌تری را برای شما فراهم ساخته است.
 
üدنیای امروز شما، به دلیل نیاز به کاهش مصرف انرژی و منابع طبیعی، نیازمند پلاستیک‌هاست و طالب تنوع هر چه بیشتر در خواص، روش‌های تولید و فرآورش و تکمیل کاری قطعات پلاستیک. باشد تا دشواری‌های صنعت «عصر حجر» و «عصر آهن» را دستمایه یک زندگی بهتر و کم‌هزینه‌تر کند، خصوصاً اکنون که با روش‌های مدرن «مدیریت ضایعات» مشکل اساسی این صنعت، یعنی بازیافت مواد نیز برطرف گردیده، یا می‌گردد. 
üشما در این مقاله با روش‌های اتصال یا جوشکاری مواد پلاستیک آشنا خواهید شد و اگر بپذیرید که در میدان رقابت مواد مهندسی «پلیمرها» برنده‌اید، خواهید دید که «جوشکاری پلاستیک‌ها» با وسعتی حدفاصل درزبندی فیلم‌های عایق‌کاری، کف استخرها و تونل‌ها تا ریزترین و حساس‌ترین قطعات پزشکی و حتی اندام‌های مصنوعی داخلی و خارجی، در مقام تکنولوژیک نه تنها از سطح پنداشت های عمومی بسیار گسترده‌تر است، بلکه احتمالاً با کار بر روی فلزات نجیب و ابرآلیاژها همه‌تازی می‌کند.  

—طبقه بندی انواع پلاستیک ها 
—پلاستیک ها بنابرواکنشی که در برابر حرارت نشان می دهند به دو گروه تقسیم می شوند: —الف ) ترموست ها ـ این نوع پلاستیک  ها در معرض حرارت سخت می شوند و قابلیت نرم شدن مجدد ندارندپلاستیک های ترموست را  نمی توان برای ساختن  اشکال جدید مجدداً حرارت داده و سپس به یکدیگر متصل نمود . این نوع پلاستیک پس از گرم شدن و شکل دادن اولیه و سرد شدن،  مجدداًنمی توان آنها را تحت حرارت و تغییر فرم قرار دادزیراخواص خود رااز دست می دهند .این قسم پلاستیک ها را پلاستیک های گرما سخت نیز می گویند.به طور کلی می توان گفت که این مواد ترکیباتی هستند که اگر تحت فشار و حرارت ، قالب گیری شوند ،بواسطه فشار و حرارت ،فعل و انفعا ل پلی مریزاسیون آنها کاملتر شده و در نتیجه سختی و مقاومتشان بالاتر  می رود.طبیعتاً در صورتی که دوباره حرارت داده شوند از خود مقاومت نشان می دهند .به عنوان مثال از موادی که در این گروه قرار دارند می توان اپکسی ،پلی استر ،سیلیکون ،کاسئین و فرم آلدئید را نام برد.  

—ب) ترموپلاستیک- این نوع مواد در هر بار گرم شدن ، نرم و در هر بار سرد شدن سخت می شوند. پلیمرهای ترمو پلاستیک  اغلب به دو گروه تقسیم می شوند : آمورف و شبه کریستالی .درپلیمرهای آمورف ،زنجیره ها به طور تصادفی در یک دیگر پیچیده  می شوند ، در معرض گرما ،بارسیدن به دمای انتقال شیشه ای (
TG
)
شروع
 
به
 
نرم
 
شدن
 
می
 
کنند
 
ولی
 
"
ذوب
"
نمی
 
شوند
.
باافزایش
 
دما
 
به
 
دماهایبالاتر
 
از
 
Tg
،گرانروی
 
کاهش
 
مییابد
 
تازمانیکه
 
به
 
حد
 
مناسب
 
برای
 
قالب
 
گیرییا
 
جوشکاری
 
برسد
.
 
از
 
آنجاییکه
 
ساختارهای
 
کریستالی
 
تشکیلشده
 
در
 
پلیمرهای
 
شبه
 
ـ
 
کریستالی
 
در
 
دماهای
 
بالاتر
 
از
 
tg
به
 
طور
 
ناگهانی
 
ذوب
 
می
 
شوند
 
،
 
به
 
نظر
 
می
 
رسد
 
که
 
این
 
مواد
 
باید
 
دمای
 
ذوب
 
مشخصی
 
داشته
 
باشند
.
بااین
 
وجود
 
،حتی
 
زمانی
 
که
 
ذوب
 
شوند
 
،
 
ماده
 
بسیارویسکوزی
 
را
 
تشکیل
 
می
 
دهند
 
.
پلیمرهای
 
شبه
 
ـ
 
کریستالی
 
خالص
 
معمولاًکدرهستند
 
در
 
حالیکه
 
پلیمرهای
 
آمورف
 
اغلب
 
شفاف
 
می
 
باشند
.
 
مثالهایی
 
از
 
پلیمرهای
  
معروف
 
آمورف
 
شامل
 
آکریلیک
 
،پلی
 
کربونات
 
،پلی
 
وینیل
 
کلرید،
ABS
پلی‌استیرن،پلی
 
سولفون
 
،پلی
 
اترآمید
 
می
 
باشد
.
پلیمرهای
 
شبه
 
ـ
 
کریستالی
 
نیز
 
شامل
 
پلی
 
اتیلن
 
،پلی
 
پروپیلن
 
،
 
پلی
 
فنیلن
 
سولفید
 
و
 
پلی
 
آمیدها
 
می
 
باشند
.
 
 

—- پارامترهای مهم جوشکاری —-دما:  باتوجه به هدایت حرارتی کم پلاستیک ها، انتخاب شعله باز مناسب نمی باشد. زیراقبل از اینکه حرارت به اندازه کافی به درون پلاستیک  نفوذ کند، ممکن است سطح آن بسوزد. از طرفی خنک کردن توسط وسیله آب یا هوای  فشرده نیز می تواند خطرناک باشد، زیراممکن است سبب ایجادتنشهای پسماند کششی  شود. —-فشار :ازآنجایی که مذاب پلاستیک سیالیت بسیار کمی دارد، جریان یافتن مذاب باید به وسیله یک فشار اعمالی تامین  گردد. —-زمان:با توجه به هدایت حرارتی بسیار کم پلاستیک ها ، برای تامیین حرارت وخنک شدن باید زمان طولانی به دقت درنظر گرفته شود. ازطرفی احتمال صدمات ناشی از طولانی در دمای جوشکاری نیز وجود  دارد. همچنین باید توجه شود که انبساط وانقباض های  ناشی از گرم و سرد شدن برای پلاستیک ها بسیار بزرگتر از فلزات است.  

—یکی از اهداف جوشکاری پلاستیک ها در روش های ساخت، ایجاد جوشهایی با کیفیت بالاو بازدهی 100 درصد می باشد که تحت شرایط کاری بیشترین دوام را داشته باشند. 
—روش متداول همه شرایط جوشکاری تعیین می شوند، سپس متناسب با شرایط و ملزومات قطعه، تا حدی تغییر می یابند تا جوش مناسب تولید گردد، آنگاه همه قطعات با استفاده از این شرایط جوشکاری می شوند. روش بهترآن است که شرایط فرآیند با استفاده از یک سری آزمایش های طراحی، که رسم منحنی بهینه سازی جوش ، مطالعه شود . 
—همه قطعات جوشکاری شده که در منطقه مسطح منحنی قرار می گیرند ، دارای کیفیت قابل قبولی خواهند بود.شرایطی که در مرکز منطقه مسطح حاکم است، بیشترین حد پذیرش تغییرات فرآیند را مانند ناهماهنگی قطعات قالب گیری شده، سا یش ماشین یا نواقص احتمالی ماشین در بر می گیرد. بدون آگاهی از منحنی بهینه سازی جوش، جوشکار ممکن است در لبه های ناحیه مسطح کار کند، در نتیجه هر گونه تغییر کوچک در فرآیند منجر به جوش ضعیفی گردد.    

  
—در عملیات جوشکاری دستی و بعضی فرآیند های جوشکاری که کنترل آنها پیشرفته نمی باشد، چند روش دیگر برای ارزیابی کیفیت جوش وجود دارد، اما اطمینان پذیری آنها زیاد نمی باشد. جوشهایی که با فرآیند گاز داغ ایجاد می شوند و جوش های لب به لب در لوله های ترموپلاستیکی توزیع گاز، به طور چشمی بررسی می شوند.  
vکیفیت جوش به شدت به استفاده از افراد کار آزموده و روش های استاندارد بستگی دارد. 
vسایر تکنیک های غیر مخرب هنوز برای بازرسی لوله ها در حال توسعه می باشد، این تکنیک ها شامل اسکن با آلتراسونیک و آنالیز به وسیله اشعه های ایکس نرم می باشد.    

—با توجه به شکل قطعه، تکنیک های آلتراسونیک مانندC- اسکن را می توان برای بازرسی دوره ای بکار برد، اما معمولا برای آنالیز های متداول مناسب نمی باشد. روشهای متداول بدین ترتیب است که یک برش نازک از خط جوش گرم می شود تا مشاهده گردد آیا وقتی پلیمر نرم می شود، درز جوش مجددا ظاهر می گردد یا خیروروش دیگر ، جداکردن خط جوش وخم کردن آن است تاهنگامی که دچار شکستگی شود درپلیمرهایی که به وسیله جوش به هم متصل می شوند ، مناطق متاثر ازحرارت تشکیل می شود.بسته به نوع پلیمر،این مناطق می تواند محدوده ای از ساختار کریستالی داشته باشند ، همانطور که در جوشکاری فلزات مشاهده می شود.روش معمول مطالعه این مناطق ، برش مقطع نازکی از منطقه جوش (برش با ریزبر)وبررسی مقطع زیر میکروسکوپ بااستفاده از نور پولاریزه است. 
—در مرکز جوش ، بیشترین احتمال رشد درون بلوری وجود دارد که بلورها عمود بر خط جوش رشد کرده اند . در پیوند با استفاده از حلال ، رشد درون بلوری مطلوب است زیرا انرژی سطحی را افزایش می دهد و چسبندگی را تقویت می نماید . اما در جوش کاری ،رشد درون بلور معرف یک منطقه ضعیف می باشد زیرا معمولا بوسیله وجود الودگی روی سطح قطعه ،جوانه زنی سریع وتبلورمجدد درون پلیمر رخ می دهد. این پدیده می تواند از در هم آمیختن کافی زنجیره های پلیمرجلوگیری کند .   

—گاهی انهدام را درمنطقه لایه ای با تشکیل سطوح شکست فبیری می توان تشخیص داد. مناطق تحت تنش،پتانسیل های شمیایی متفاوت از ماده زمینه دارند وبنابراین در برابر عوامل محیطی به طور متفاوت رفتار خواهند کرد. 
بازرسی غیر مخرب جوش 
—کیفیت اتصالات جوشکاری شده را می توان توسط  روش ها ی مختلفی ارزیابی نمود .جهت بکار گیری روشی مناسب برای هر کار برد جوشکاری شده مشخص ،تعیین بارگزاری اصلی و الزامات طراحی ،ضروری می باشد. 
—اینکه در هنگام کار استحکام کوتاه مدت یا بلند مدت ،عدم نشتی ویا شرایط ویژه نوری مثل ظاهر آهسته مورد نیاز است یا خیر ، روش بازرسی را مشخص می کند . به طور کلی آزمون ها می تواند به دو دسته آزمون های مخرب و غیر مخرب طبقه بندی شود.    

—عموما تعیین دقیق کیفیت جوش تنها بااستفاده از روش های مخرب امکان پذیر است.بعلاوه روش های آزمون مختلفی جهت تعیین استحکام چقرمگی جوش، لازم می باشد . برای مثال، به منظور تعیین استحکام جوش معمولا آزمون کشش انجام می گیرد .این آزمون اطلاعاتی را در رابطه با ارتباط تنش وکرنش بدست می دهد ،در حالیکه برای تعیین سفتی جوش معمولا آزمون خمش توصیه می شود .هیچ یک از این دو آزمون اطلاعاتی در مورد مقاومت جوش در برابر بار گزاری سیکلی ارایه نمی دهد ،تنها راه حل برای این مورد استفاده از آزمون خستگی می باشد . ضمن آنکه فقط بااستفاده از آزمون خزش می توان رفتار درزهای جوش در زمان های طولانی را بررسی کرد . 

—بهر حال اجرای جوش تنها در صورتی مطمئن است که جوش تحت شرایط محیطی قطعه ،مورد آزمایش قرار گیرد .باوجود تلاش های زیاد محققان ،تاکنون روش آزمون غیر مخربی  جهت پیش بینی رفتار جوش درزمان های طولانی ارائه نشده است. 
—عموما روش های آزمون مخرب به دو دسته استاندارد و غیر استاندارد تقسیم می شود روش  های استاندارد اغلب برای قطعات نیمه تمام (لوله ها ، ورقها وغیره) بکار می رود.زیرا امکان حصول نمونه هایی که با استاندارد مشخص تطابق داشته باشند، وجود دارد.روش های استاندارد دارای این مزیت هستند که نتایج بدست آمده از آنها قابل مقایسه با نمونه شاهد می باشد.به دلیل تفاوتهای ذاتی نمونه ها،پیچیدگی قطعات وهندسه قطعات،اغلب محصولات تولید انبوه به روش های آزمون ویژهای نیازدارند.بنابراین انتخاب روش آزمون،متناسب با هرمحصول می باشد.  

—درنتیجه نتایج به دست آمده ازاین ازمون ها تنهادر کاربردهای خاص  قابل استفاده بوده ومقایسه کیفیت جوش باکاربردهای دیگرمعمولا امکان پذیرنمی باشد.باوجوداین محدودیت ها، آزمون های استانداردامکان بهینه کردن پارامترهای جوشکاری رابر پایه آزمون کیفیت جوش فراهم می آورند. معمولا دستورالعمل این آزمون ها ی خاص وویژه بوده و شرایط بارگذاری آن به نحوی طراحی می شودکه به شرایط کاری قطعه جوشکاری شده بیشترین تشابه راداشته باشد. 
—ازروش های چشمی،آزمون اشعهx، آزمون التراسونیک، آزمون نشتی سنجی، آزمون ولتاژبالا جهت آزمون غیرمخرب استفاده میگردد. 
—مزیت عمده آزمون غیر مخرب،سالم ماندن نمونه وامکان استفاده بعد از بازرسی می باشد. محدودیت های عمده این روش ها این است که اطلاعات محدودی در رابطه با استحکام جوش بدست می دهند .  

بازرسی چشمی —اگرچه بازرسی /آزمون چشمی کم هزینه ترین روش است اما تنها می تواند  جهت شناسایی عیوب روی سطح جوش درحین فرایند جوشکاری بکار رود. 
—بازرسی چشمی به دو گروه طبقه بندی می شود. 
—بازرسی در حین جوشکاری بدین معنی که اپراتور منطقه اتصال را در حین فرآیند جوشکاری بازرسی می کند وبازرسی بعد از جوشکاری که شامل بازرسی جوش بعد از تکمیل عملیات جوشکاری می باشد. —در هر دودسته (بازرسی درحین جوشکاری و بعد از جوشکاری)تنها عیوب مشخصی که کیفیت جوش را تحت تاثیر قرار می دهند ،قابل شناسایی هستند .برای مثال بی رنگ شدگی در بازرسی چشمی در حین جوشکاری نشان دهنده تجزیه حرارتی می باشد .تغییرشکل ظاهری جوش ، (عدم تطابق زاویه ای ،گرده ای با تحدب کم ، ظاهر موجی شکل و غیره) حباب ها، شیارها ، خراش ها و غیره می تواند در ارتباط با عیوبی باشد که استحکام جوش را تحت تاثیر قرار می دهد. توجه به این نکته ضروری است که تنها اپراتورهای مجرب قادر به شناسایی قابل اعتماد عیوب جوش در حین فرآیند جوشکاری هستند، که بیان گر محدودیت دیگر بازرسی چشمی در حین جوش می باشد.  

—بازرسی چشمی بعد از جوشکاری امکان ارزیابی عیوب انجمادی و تبلور مجدد که موجب تغییر ظاهر جوش می شود را فراهم می سازد. 
—برای انتخاب یک گروه کیفیت در نظر گرفتن اوامر زیر ضروری است . 
—نوع تنش(استاتیک یا دینامیک) 
—جنس مواد (ویسکوز یا شکننده) 
—شرایط کاری(ثابت یا متحرک) 
—محیط تولید(سایت ، کارخانه و یا جوشکاری در محیط بسته) 
—احتمال خطر و بروز حادثه(گازها و سیالات خطر ناک) 
—3-2-2- تست التراسونیک 
—امواج صوتی مشخصی، در محدوده فرکانس های mhz2-0/5 به نمونه ها ، بعنوان مثال در جوش لوله ارسال می شوند. با توجه به انحراف ناشی از انعکاس و انکسار روی ترک ها یا مک ها (به بزرگی معادل قطر 1 میلی متر) میتوان وجود عیوب را تشخیص داد. این روش معمولا در سایت اعمال میشود، اما در آزمایشگاه ها نیز امکان پذیر است.  

- تست اشعه (x-ray)  —بازرسی اشعه xبرای پلاستیک ها مشابه بازرسی رادیو گرافی در مورد فلزات است . با این تفاوت که به دلیل کم بودن چگالی پلاستیک ها در رادیو گرافی این مواد از پرتوهای با شدت کم استفاده میشود. در این روش هر گونه عیبی که چگالی متفاوتی از زمینه داشته باشند ردیابی می شود. ترک ها و فصل مشترک هایی که هیچ فاصله ای بین آنها وجود ندارد با این روش قابل تشخیص نمی باشند. با توجه به هزینه نسبتا زیاد تجهیزات این روش رادیو گرافی زمانی به کار می رود که ایمنی و ضریب اطمینان بالایی مورد نیاز باشد . 
  آزمایش با ولتاژبالا 
—یکی دیگر از انواع آزمون های غیر مخرب، آزمون ولتاژ بالا است که معمولا آزمون جرقه نامیده میشود. این روش نسبت به آزمون نشتی سنجی بسیار عملی تر می باشد. این آزمون فقط برای جوش های خطی که از یک طرف قابل دسترسی هستند، استفاده می شود. 
—جهت اجرای آزمون جرقه هنگامی که جوش تنها از یک طرف قابل دسترسی است، جوش باید با محیط هادی به صورت الکتریکی پوشش داده شود( مانند سیم های فلزی ، الیاف های هادی و یا فویلهای فلزی). در مورد لوله های فلزی و یا جوش های خطی مخازن فلزی، فلز  بکار رفته به تنهایی همانند الکترود متقابل عمل می نماید. با اعمال ولتاژ بالا ایجاد جرقه از میان جوش وجود نشتی را اثبات می کند. 
—انجام آزمون ولتاژ بالا ، معمولا بر روی پلاستیک های قطبی نظیر pvcمشکل می باشد . ترموپلاستیک های قطبی می توانند به واسطه ولتاژ بالا مشابه جوشکاری تولید گرما کنند . در حد نهایی گرمای تولید شده می تواند به صورت حرارتی موجب تخریب و تجزیه جوش گردد. 

آزمون های مخرب 
—تخریب نمونه آزمایش تنها راه تشخیص کیفیت جوش است که خود یکی از بزرگترین معایب این تکنیکها می باشد. آزمون مخرب جهت تعیین پارامتر های بهینه جوشکاری نیز بکار می رود . 
—آزمون های استاندارد مخرب عبارتند از: 
—آزمون کشش ، خمش ، ضربه و خزش . 
—با استفاده از نمونه های استاندارد امکان آزمایش مواد و پارامترهای فرایند مستقل از اتصال وجود دارد. این پارامتر ها می تواند برای بهینه کردن طراحی اتصال و تولید مورد استفاده قرار گیرد . آزمون های استاندارد ، آزمون ضربه ، آزمون های تحت فشار داخلی و آزمون های انجام شده در یک محیط میتواند مستقیما به ملزومات کاربرد قطعه ارتباط داده شود. در مورد قطعات تولید انبوه روش ها و نمونه های استاندارد معمولا در دسترس نمی باشد چرا که به دلیل هندسه پیچیده قطعه امکان محاسبه تحلیلی بارگزاری بوجود آمده در حین آزمون بر روی جوش وجود ندارد .  

 موارد سلامت و ایمنی 
—موارد سلامت و ایمنی در جوشکاری پلاستیک ها می توانند در دو گروه تقسیم بندی شوند .  
.Iیک گروه ناشی از شرایطی که منجر به تولید محصولات فرعی تجزیه پلیمر می گردد  
.II گروه دیگر ناشی از خود فرآیند. 
 
با توجه به ماهیت متریال مصرفی محصولات فرعی متغیر بوده و می بایست قبل از شروع کار شناسایی و تمهیدات لازم بکار گرفته شود .   
  تجزیه پلیمر 
—تحت شرایط مناسب جوشکاری ، ترموپلاستیک ذوب یا نرم می شود و جوش بدون تولید محصولا ناشی از تجزیه حاصل می شود . تحت این شرایط بهترین جوش ها با بیشترین استحکام بوجود می آیند . یک دستورالعمل مفید آن است که از این شرایط جوشکاری مشابه شرایطی که در پردازش معمول پلیمر بکار می رود، استفاده شود. اما در دمای کمتر از دمای که تجزیه آغاز می گردد . 

—در مورد دود یا بخاری که ممکن است تحت شرایط غیر عادی تولید شوند،  نگرانی بشتر و جود دارد . دود و بخار بطور کلی محصولات تجزیه در اثر حرارت هستند (نه محصولات احتراق) و اجزاآن ممکن است سمی و یا به هر نحوی مضر باشد . پلیمر های متفاوت ، مخلوط های مختلفی از محصولات تجزیه حرارتی تولید می کنند ، بنابراین هر مورد باید جداگانه در نظر گرفته شود . انجام تهویه ممکن است مفید باشد اما بهترین راه حل نصب کنترل کننده های فرایند و بکار گیری شرایطی است که از تجزیه پلیمر جلوگیری کند .  
موارد مربوط به فرآیند 
—موارد ایمنی مختلف مربوط به فرآیند می تواند با توجه به نوع فرآیند بررسی شوند.  به طور معمول ماشین های جوشکاری دارای تجهیزات ایمنی مانند کلیدهای دوتایی لمسی هستند،که با مطالعه و اجرای دستور العمل ایمنی که ممکن است برای هر یک از تجهیزات جوشکاری متفاوت باشد، مورد استفاده قرار می گیرند . 
—برخلاف فرایند های جوش کاری فلزات، جوشکاری پلاستیک ها شامل فشردن مکانیکی دو تکه ذوب شده به هم می باشد، زیرا ترموپلاستیک ها نمی توانند مانند فلزات جاری شوند . فشار اعمالی باید کافی باشد و البته باید دقت شود تا تماس نامطلوب در سایر نقاط قطعه رخ ندهد.  

—واضح است دماهای بکار برده شده در بسیاری از فرایند های جوشکاری پلاستیک ها ، سبب سوختگی جدی می گردد.گازهایی که از ابزار جوشکاری با گاز داغ خارج می شوند به دمایی میرسند که اگر دست در اثر بی دقتی به آنها برخورد کند به آسانی علامت سوختگی روی آن خواهد ماند. اشعه لیزر می تواند سبب سوختگی گردد . این اشعه ها می توانند از سطح قطعات کار منعکس شوند. 
—ژنراتورهای القایی ، ماشین های جوشکاری دی الکتریک و واحدهای جوشکاری میکروویو میدان های مغناطیسی تولید می کنند .دستگاه های الکتریکی برای کنترل ریتم ضربان قلب (دستگاه های تنظیم کننده ضربان قلب) نباید در معرض تشعشع الکترو مغناطیس قرار گیرند. حلقه ازدواج ،ساعت های مچی و سگگ کمربند وسایل متداولی هستند که نباید در معرض میدان های القایی با شدت بالا قرار گیرند، زیرا می توانند داغ شده و سبب سوختگی شوند. میدان های تولید شده در اثر ژنراتورهای القایی به ویژه ، در فرکانس های بالا (mhz100-1) میتوانند سبب تداخل در سیستم ارتباط گردد مگر آنکه ژنراتورها به زمین متصل شده و با حفاظ های مناسب عایق بندی شوند. البته محدودیت هایی برای تشعشع الکترو مغناطیسی با فرکانس های بالا و پایین توسط کنفرانس آمریکایی متخصصین بهداشت صنعتی دولتی (ACGIH) تعیین شده اند. 

—ژنراتور های دی الکتریک و میکروویو به طور معمول در فرکانسهایی که توسط حکم کمیسسیون فدرال تعیین می شوند ،کار می کنند. ایجاد حفاظ در واحد های تولید کننده میدانهای الکترو مغناطیسی ، به وسیله طراحی تجهیزات یا استفاده از حفاظ های جداگانه یک راه حل متداول ،  برای مهار میدانهای مغناطیسی می باشد. —ازآنجایی که ماشین های جوشکاری صوتی، فراصوتی (آلتراسونیک) و نوسانی همگی در فرکانس های قابل شنیدن کار می کنند. حفاظت شنوایی برای افرادی که در مجاورت این دستگاه ها کار می کنند ، اکیدا توصیه می شود . طراحی دستگاه در محدود ساختن شدت تولید صدا از نکات مهم است، اما بهترین راه حل برای جلوگیری از آسیب های شنوایی این است که با دستگاه هایی که دارای محفظه های کاهنده صدا هستند،کار کرد. حفاظهای گوش یا سایر تجهیزات طراحی شده برای حفاظت شنوایی ،گزینه دوم برای این 

نمونه سوالات جوشکاری پلاستیک
پدیده درون بلوری درجوش پلاستیک را توضیح دهیندودرکدام منطقه جوش بیشتر مشاهده میشود
در مرکز جوش ، بیشترین احتمال رشد درون بلوری وجود دارد که بلورها عمود بر خط جوش رشد کرده اند . در پیوند با استفاده از حلال ، رشد درون بلوری مطلوب است زیرا انرژی سطحی را افزایش می دهد و چسبندگی را تقویت می نماید . اما در جوش کاری ،رشد درون بلور معرف یک منطقه ضعیف می باشد زیرا معمولا بوسیله وجود الودگی روی سطح قطعه ،جوانه زنی سریع وتبلورمجدد درون پلیمر رخ می دهد. این پدیده می تواند از در هم آمیختن کافی زنجیره های پلیمرجلوگیری کند . 
درجوش پلاستیک روش بازرسی به چند دسته است وچه عواملی روش بازرسی را مشخص میکند را نام ببریند
اینکه در هنگام کار استحکام کوتاه مدت یا بلند مدت ،عدم نشتی ویا شرایط ویژه نوری مثل ظاهر آهسته مورد نیاز است یا خیر ، روش بازرسی را مشخص می کند . به طور کلی آزمون ها می تواند به دو دسته آزمون های مخرب و غیر مخرب طبقه بندی شود. 
ازمون ولتاژ بالا درجوش پلاستیک راتوضیح دهیند
یکی دیگر از انواع آزمون های غیر مخرب، آزمون ولتاژ بالا است که معمولا آزمون جرقه نامیده میشود. این روش نسبت به آزمون نشتی سنجی بسیار عملی تر می باشد. این آزمون فقط برای جوش های خطی که از یک طرف قابل دسترسی هستند، استفاده می شود. 
جهت اجرای آزمون جرقه هنگامی که جوش تنها از یک طرف قابل دسترسی است، جوش باید با محیط هادی به صورت الکتریکی پوشش داده شود( مانند سیم های فلزی ، الیاف های هادی و یا فویلهای فلزی). در مورد لوله های فلزی و یا جوش های خطی مخازن فلزی، فلز  بکار رفته به تنهایی همانند الکترود متقابل عمل می نماید. با اعمال ولتاژ بالا ایجاد جرقه از میان جوش وجود نشتی را اثبات می کند. 
عیوبی دربازرسی چشمی جوش پلاستیک مشخص میگردد را نام ببریند
در هر دودسته (بازرسی درحین جوشکاری و بعد از جوشکاری)تنها عیوب مشخصی که کیفیت جوش را تحت تاثیر قرار می دهند ،قابل شناسایی هستند .برای مثال بی رنگ شدگی در بازرسی چشمی در حین جوشکاری نشان دهنده تجزیه حرارتی می باشد .تغییرشکل ظاهری جوش ، (عدم تطابق زاویه ای ،گرده ای با تحدب کم ، ظاهر موجی شکل و غیره) حباب ها، شیارها ، خراش ها و غیره می تواند در ارتباط با عیوبی باشد که استحکام جوش را تحت تاثیر قرار می دهد. توجه به این نکته ضروری است که تنها اپراتورهای مجرب قادر به شناسایی قابل اعتماد عیوب جوش در حین فرآیند جوشکاری هستند، که بیان گر محدودیت دیگر بازرسی چشمی در حین جوش می باشد. 
موارد سلامت واینمی درجوش پلاستیک به چند گروه است نام ببریند.
موارد سلامت و ایمنی در جوشکاری پلاستیک ها می توانند در دو گروه تقسیم بندی شوند . 
یک گروه ناشی از شرایطی که منجر به تولید محصولات فرعی تجزیه پلیمر می گردد 
 گروه دیگر ناشی از خود فرآیند.

نمونه سوالات جوشکاری پلاستیک

1-    پدیده درون بلوری درجوش پلاستیک را توضیح دهیندودرکدام منطقه جوش بیشتر مشاهده میشود

در مرکز جوش ، بیشترین احتمال رشد درون بلوری وجود دارد که بلورها عمود بر خط جوش رشد کرده اند . در پیوند با استفاده از حلال ، رشد درون بلوری مطلوب است زیرا انرژی سطحی را افزایش می دهد و چسبندگی را تقویت می نماید . اما در جوش کاری ،رشد درون بلور معرف یک منطقه ضعیف می باشد زیرا معمولا بوسیله وجود الودگی روی سطح قطعه ،جوانه زنی سریع وتبلورمجدد درون پلیمر رخ می دهد. این پدیده می تواند از در هم آمیختن کافی زنجیره های پلیمرجلوگیری کند .

2-    درجوش پلاستیک روش بازرسی به چند دسته است وچه عواملی روش بازرسی را مشخص میکند را نام ببریند

اینکه در هنگام کار استحکام کوتاه مدت یا بلند مدت ،عدم نشتی ویا شرایط ویژه نوری مثل ظاهر آهسته مورد نیاز است یا خیر ، روش بازرسی را مشخص می کند . به طور کلی آزمون ها می تواند به دو دسته آزمون های مخرب و غیر مخرب طبقه بندی شود.

3-    ازمون ولتاژ بالا درجوش پلاستیک راتوضیح دهیند

یکی دیگر از انواع آزمون های غیر مخرب، آزمون ولتاژ بالا است که معمولا آزمون جرقه نامیده میشود. این روش نسبت به آزمون نشتی سنجی بسیار عملی تر می باشد. این آزمون فقط برای جوش های خطی که از یک طرف قابل دسترسی هستند، استفاده می شود.

جهت اجرای آزمون جرقه هنگامی که جوش تنها از یک طرف قابل دسترسی است، جوش باید با محیط هادی به صورت الکتریکی پوشش داده شود( مانند سیم های فلزی ، الیاف های هادی و یا فویلهای فلزی). در مورد لوله های فلزی و یا جوش های خطی مخازن فلزی، فلز  بکار رفته به تنهایی همانند الکترود متقابل عمل می نماید. با اعمال ولتاژ بالا ایجاد جرقه از میان جوش وجود نشتی را اثبات می کند.

4-    عیوبی دربازرسی چشمی جوش پلاستیک مشخص میگردد را نام ببریند

در هر دودسته (بازرسی درحین جوشکاری و بعد از جوشکاری)تنها عیوب مشخصی که کیفیت جوش را تحت تاثیر قرار می دهند ،قابل شناسایی هستند .برای مثال بی رنگ شدگی در بازرسی چشمی در حین جوشکاری نشان دهنده تجزیه حرارتی می باشد .تغییرشکل ظاهری جوش ، (عدم تطابق زاویه ای ،گرده ای با تحدب کم ، ظاهر موجی شکل و غیره) حباب ها، شیارها ، خراش ها و غیره می تواند در ارتباط با عیوبی باشد که استحکام جوش را تحت تاثیر قرار می دهد. توجه به این نکته ضروری است که تنها اپراتورهای مجرب قادر به شناسایی قابل اعتماد عیوب جوش در حین فرآیند جوشکاری هستند، که بیان گر محدودیت دیگر بازرسی چشمی در حین جوش می باشد.

5-    موارد سلامت واینمی درجوش پلاستیک به چند گروه است نام ببریند.

موارد سلامت و ایمنی در جوشکاری پلاستیک ها می توانند در دو گروه تقسیم بندی شوند .

یک گروه ناشی از شرایطی که منجر به تولید محصولات فرعی تجزیه پلیمر می گردد

 گروه دیگر ناشی از خود فرآیند.

 نعیمی .صحرائی.سالاری.برهانی نژاد

 

آشنایی با شرکت

این یک متن نمایشی است شما می توانید پس از نصب بسته آزمایشی در سایت خود وارد بخش مدیریت جوملا و...

  • طراحی ویژه

    مجموعه توس تکنیک ( گروه تولیدی قاسمیان ) در سال 1383 فعالیت خود را در زمینه تولید و توزیع ابزار آلات و مواد مصرفه طلا...

    ادامه مطلب...

موقعیت

آسیا - ایران - مشهد

09151078508